Hibe Kredi Nedir ?

4 Mayıs 2013 Cumartesi
Hibe Kredi Nedir =>
Devletin belirlediği kurallar dahilinde fikrini , projesini gerçekleştirmesi için vatandaşa verdiği kredidir.Adı üstünde anlaşılacağı üzere devlet bu krediyi vatandaşa hibe eder.Hibe etmenin anlamını hepimiz biliyoruzdur, karşılıksız vermek demektir.

AB-Türkiye Mali İşbirliği ile hibe programı uygulaması olan fikirler öncelikli desteklenir.Hibe projeleri genel olarak bölgesel kalkınma programlarında belirlenmektedir.Projeler kurallara uygunluk sırasına göre yarışma ortamında sonuçlandırılır.Yarışmada seçilen fikirler hibe krediden yararlandırılır.

Hibe projeleri hazırlık ve uygulama zamanlarında DPT koordinasyonu ile yönetilirler.İhale aşamasına gelindiğinde Merkezi Finans ve İhale Birimi projeye dahil olurlar.

Devlet kuruluşları yardımıyla devlet tarafından verilen Hibe Kredi “Sıfır faiz” ile verilen, iki yıl sonra ödemeye başlanan ve çok uzun vadelerle ödenebilen geri dönüşümlü sermaye desteğidir. Hibe kredi desteğini geri öderken sadece aldığınız sermayeyi geri ödersiniz. Kesinlikle faiz ödemezsiniz.

Bu tür kredileri yani Hibe Kredileri almak hibe almaktan daha basittir, çünkü sadece anaparayı da olsa geri ödemeniz gerekmekte. Hibe Kredilerin en önemli etkeni faiz ödeme sorunu olmadığından ödeyeceğiniz paranın zamanla artmadan sabit kalmasıdır.

Kalkınma ve istihdam şartlarına göre alacağınız sermaye değişebilmektedir. Herhangi bir bankadan alacağınız kredi yerine Hibe Kredi sitesinden faydalanarak alacağınız hibe kredisi ile sermaye ihtiyacınızı karşılarken faiz yükünden de kurtulmuş olacaksınız. Hibe Kredi sitesi sizlere ücretsiz danışmanlık hizmeti de sağlamaktadır.




1 yorum :

Teşekkürler. Kosgeb e bende başvuracağım

Yorum Gönder